fbpx

Hvorfor jeg ikke drakk alkohol på 1år

Jeg satte som mål å #ikke #drikke #alkohol #i #hele #2018 ☠️?

Grunnen til dette er flerfoldig. Men en av de sterkeste grunnene er følgende. (Folk må gjerne kommentere sin enighet eller uenighet.)

– Alkohol gjør oss mer ego(istisk).
(Men alle vet jo det? Hva er egentlig ego?)

#EGO

Min definisjon på ego er; #overlevelse og #reproduksjon. Disse to tingene er hva vår materialistiske kropp er programmert for. Programmet blir populært kalt ego.

Ego (min definisjon) er derfor enkelt fortalt; alt som bedrer dine muligheter for overlevelse og reproduksjon:

– Mat / Vann
– Sex / Damer
– Territorial adferd / Hus / leilighet
– Status / Sosial rang 
– Venners: Status / Sosiale rang
– (Og myer mer, but let’s keep it short and simple)

Noen som har lagt merke til at disse #verdiene og menneskelige behovene, blir mye sterkere ved inntak av alkohol? Vi blir gira på damene, vi blir gira på natt mat, noen blir gira på slåssing, noen lager drama. Alle har sin taktikk for at ego skal slippe frem, enten bevist eller ubevist.

Våre verdier blir i stor grad styrt av vårt ego. Vårt ego blir i stor grad styrt av det sosiale som foregår rundt oss, og slik har vi konstant blitt programmert og omprogramert siden vi kom til verden. Vi blir det vi spiser(og drikker), men vi blir også de vi har rundt oss.

#MAVERICK

Jeg ble gitt kallenavnet “Maverick” i den tiden jeg prøvde å gjøre en karrière av å slåss i bur. Jeg tok det til meg, for det resonnerer med noe dypt inni meg. Et kall om å ikke bli styrt av programmet. Ikke bli styrt av egoet mitt. Ikke bli styrt når egoet mitt har fått seg, noe som kan ligne på asterix og obelix sin styrkesaft. Den eneste forskjellen er at jeg ble ikke fysisk sterk, men heller egoistisk sterk.

Jeg kjenner at jeg i edru tilstand har helt andre verdier. Jeg tar inn små signaler fra alle mennesker rundt meg hele tiden. Signaler som gir meg konstante hint om andre folks tilstand. Det kan være slitsomt til tider, men det er der for en grunn. Alkohol fjerner denne evnen og gir meg muligheten til å legge 95% av fokuset på BARE MEG SELV.

Alkohol kan derfor til tider være utrolig befriende. Spesielt om du er en person som bruker mye av energien din på å prøve å “lese lufta” når du er omringet av mennesker. (Det er også en av mine teorier på hva ADD er.)

#FIGHT #FEAR


Jeg føler det er utrolig lett å finne vanen (uvanen) å drikke alkohol for å klare å møte mennesker i helgene. Vi alle er programmert med frykt for alt mulig rart, og denne frykten sitter hardere i oss enn hva vi ønsker å innrømme foran folk. Mitt prosjekt har vært å gi faen i frykten, lære meg å være egoistisk av eget valg. Lære meg å ha en bedre balanse mellom ego og kjærlighet for andre. En balanse hvor jeg må være mer egoistisk som edru. Men mindre egoistisk ved inntak av alkohol.

Mange blir stuck i “bygryta” (eller bare stuck sammen med folk som fester mye om man bor på landet), og vi får verdiene våre kasta i fanget av dem som omringer oss i helgene. Folk som er konsumert i giftige stoffer som gjør dem mindre kjærlig og mer egoistisk. Og skal man vinne spillet, må man spille med.

Ingen er dårlige mennesker, men vi alle er redde og ønsker tilflukt i en gruppe, slik at vi kan sette en identitet på oss selv og føle oss mer trygg.

Med verdier rotet i alkohol ønsker vi status, penger, bil, hus, dame (for oss menn) med pupper, rompe, og duckface. Når vi er hjemme i ukedagene fortsetter vi å helle bensin på bålet ved å se på “The Kardashians” og andre show som ikke gjør annet enn å fronte de egoistiske og materialistiske verdiene i livet. Enten vi klarer å innrømme det for oss selv eller ikke.

#END #GOAL

Jeg kommer ikke til å slutte å drikke. Jeg kommer ikke til å slutte å være egoistisk. Men jeg kan få æren av å si til meg selv at jeg har gjort et forsøk på å bli en bedre person. Et forsøk på å kjenne meg selv bedre. Jeg har gjort noe som sannsynligvis gjør meg til “mer meg”, og “mindre alle andre”.

Fight Fear, Evolve. 
www.evolvecombat.no

Legg igjen en kommentar

Denne siden bruker "Cookies" for å gi deg en bedre brukeropplevelse.