fbpx

Boksehanske størrelse

Emil Meek med et par sylfrekke Duality White Laceup Gloves

Hanskens vekt

“Størrelsen” på boksehansker måles i oz (ounce). Men denne målestandarden gir deg egentlig ikke størrelsen på selve hansken, men heller vekten av hansken. Derfor; jo mer oz (ounce), desto tyngre vekt i hansken. De vanligste størrelsene ligger mellom 8oz og 16oz, men det finnes både større og mindre boksehansker enn dette.

Siden boksehansker brukes til mange forskjellige formål, som f.eks; slå på sekk, slå på puter, eller sist men ikke minst slå på en venn. Kan det ofte være ønskelig med forskjellig vekt på hansken, ut fra hvilke formål man har.

For sparring?

For sparring (lekekamper i boksing, kickboxing, MMA og andre stående kampsporter) anbefales det at man velger tyngre hansker, da hansken vil ha bedre tykkelse og dempning. Med tykkelse og demping vil slag til hode og kropp gjøre mindre skade.

Som regel kan menn på 70kg eller mer bruke 16oz, og de som er under 70kg kan bruke 14oz. Damer, jenter og gutter på lettere vekt (40-60kg) kan bruke mellom 10oz og 12oz.

Emil “Valhalla” Meek – Hurting bombs på UFC Performance Institute

Hva om jeg slår på puter og sekk?

Hvis man derimot skal slå på puter eller sekk, vil ikke tykkelse og demping være like viktig. Her ønsker mange å gå litt ned på oz/vekten i hanskene, slik at man kan trene sine teknikker i et raskere tempo. 10-12 oz brukes ofte av utøvere som har til formål å bare slå på sekk eller puter.

Boksebandasjer – Må jeg ha det?

Hvis det gjør vondt i håndledd eller knoker når man bruker hanskene, kan det også være en idé å kjøpe boksebandasjer / wrapping. Disse er med på å støtte opp håndledd og beskytte knoker ved å holde dem samlet. Boksebandasjer vil også være med på å fylle hansken litt mer, hvis hansken føles for romslig for hånden.

Borrelås eller reimer

Boksehansker kommer vanligvis med 2 former for festemekanisme. Den enkleste er vanlig borrelås. Borrelås gjør det enkelt å få av og på hansken på trening, og er uten tvil den mest brukte løsningen.

Reimer, eller “Lace up” som det kalles på engelsk, er en løsning som gjør at innstrammingen av hansken blir enda bedre og tettere. Man kan kanskje sammenligne det med løpe sko med borrelås og løpe sko med reimer. Du vil kunne stramme sistnevnte til en mye bedre løpe økt, da reimene strammes nøyaktig etter din fot.

Under vises en økonomi hansker i syntetisk lær, og kvalitets hansker i ekte lær. Noen i “Lace up” og andre med borrelås. I tillegg til boksebandasjer/wrapping.

Ekte lær eller syntetisk lær – Hva er best?

Det finnes i hovedsak to typer boksehansker. Boksehansker laget av ekte lær og boksehansker laget av syntetisk lær. Disse to typene reflekterer ofte også kvaliteten på hanskene. Kjøper du deg et par hansker med syntetisk lær, vil du få et par økonomiske hansker, men som kanskje ikke vil være like slitesterk. Kjøper du hansker med ekte lær, vil ofte kvaliteten vær en del høyere, men prisen vil også være noe stivere.

Denne siden bruker "Cookies" for å gi deg en bedre brukeropplevelse.