fbpx

Boksehanske Størrelse Guiden

Boksehanske størrelse

“Størrelsen” på boksehansker måles i oz (ounce). Men denne målestandarden gir deg egentlig ikke størrelsen på selve hansken, men heller vekten av hansken. Derfor; jo mer oz (ounce), desto tyngre vekt i hansken. Siden boksehansker brukes til mange forskjellige formål, som f.eks; slå på sekk, slå på puter, eller sist men ikke minst slå på mennesker. Så kan det ofte være ønskelig med forskjellig vekt på hansken, ut fra hvilke formål man har.

For sparring (lekekamper i boksing, kickboxing og andre stående kampsporter) anbefales det at man velger tyngre hansker, da hansken vil ha mer tykkelse og dempning. Med tykkelse og demping vil slag til hode og kropp gjøre mindre skade. Her kan menn på 70kg eller mer bruke 16oz og de som er under 70kg kan bruke 14oz. Damer, jenter og gutter på lettere vekt (40-60kg) kan bruke mellom 10oz og 12oz.

Hvis man derimot skal slå på puter eller sekk, vil ikke tykkelse og demping være like viktig. Her ønsker mange å gå litt ned på oz/vekten i hanskene, slik at man kan trene sine teknikker i et raskere tempo. 10-12 oz brukes ofte av utøvere som har til formål å bare slå på sekk eller puter.

Hvis det gjør vondt i håndledd eller knoker når man bruker hanskene, kan det også være en idè å kjøpe boksebandasjer / wrapping. Disse er med på å støtte opp håndledd og beskytte knoker ved å holde dem samlet. Boksebandasjer vil også være med på å fylle hansken litt mer, hvis hansken føles for romslig for hånden.

Under vises en økonomi hanske i syntetisk lær, og en kvalitets hanske i ekte lær. I tillegg til boksebandasjer/wrapping.

Ekte lær eller syntetisk lær – Hva er best?

Det finnes i hovedsak to typer boksehansker. Boksehansker laget av ekte lær og boksehansker laget av syntetisk lær. Disse to typene reflekterer ofte også kvaliteten på hanskene. Kjøper du deg et par hansker med syntetisk lær, vil du få et par økonomiske hansker, men som kanskje ikke vil være like slitesterk. Kjøper du hansker med ekte lær, vil ofte kvaliteten vær en del høyere, men prisen vil også være noe stivere.

Denne siden bruker "Cookies" for å gi deg en bedre brukeropplevelse.